Om Seiken karateklubb

Seiken karateklubb ble stiftet 1. september 1981. Klubben hadde en omflakkende tilværelse den første tiden. Vi trente på Stavanger lærerhøyskole, Hinna ungdomskole, Gausel skole, Eiganes skole og Stavanger British School (hvor vi for første gang trente i 1982). I lengden kunne vi ikke holde på å trene på så mange forskjellige skoler, slik at vi i dag har etablert oss på British International School på Forus.

Klubben var en av de første som i samarbeid med Norges Karateforbund startet med barnekarate. Våren 1982 startet 40 barn i alderen 7-12 år opp, og vi la spesielt vekt på høflighet, disiplin og samhold mellom ungene. Responsen blandt barn har vært så stor at vi var nødt til å begrense inntaket av nye barn til 1 gang per år. Dette har vi fortsatt med fram til dags dato. Miljøet rundt klubben er godt, og det at vi har anledning til å være på et sted gjør at de som trener får anledning til å bli bedre kjent med hverandre.

På den sportslige siden har klubben hatt gode resultater i NM, Norgescup og kretsmesterskap. Videre er vår sjefinstruktør Kjell O. L. Sivertsen en av Norges 3 internasjonale karatedommere. Han er også formann både i den Norske og den Nordiske dommerkomite.

Klubben har i alle år lagt vekt på både tradisjonell og allsidig karatetrening, men hvor kontinuerlig videreutvikling for å gjøre teknikkene mest mulig effektive er en grunnleggende drivkraft. Vi legger derfor mest vekt på å utvikle en dypere forståelse og utførelse av karateteknikkene til anvendelse for selvforsvar. Denne utviklingen ledes av instruktører som holder et høyt internasjonalt nivå.

Karatetreningen hos oss skal ikke bare være for dem som setter seg mål om å bli nr. 1 i karateidretten. Av den grunn favoriserer derfor ikke klubben konkurransedelen ved karate. Målet vil allikevel være å kunne bli en god karateutøver, uansett alder og kjønn. Dette innebærer både den psykiske og fysiske siden.